Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

Несподіваний візит міністра оборони США до Іраку


Ештон Картер прилетів до Багдада з Саудівської Аравії. Сполучені Штати очолюють міжнародну антитерористичну коаліцію, яка надає повітряну підтримку урядовим військам у боротьбі з бойовиками “Ісламської держави”. Раніше Картер критикував іракську армію за недостатню рішучість боротися за Рамаді, яке опинилося в руках ісламістів. Зараз він хоче на місці оцінити можливості військових.

Іракське командування заявило про завершення першого етапу операції з відвоювання провінції Анбар, столицею якої є Рамаді. Урядові війська розпочали її 10 днів тому. Зараз вони закріпилися в передмісті, наступний етап передбачає взяття Рамаді під повний контроль.


Очільник Пентагону привітав співпрацю іракського уряду з сунітськими племенами провінції Анбар: ті категорично не сприймали попереднього прем‘єра Нурі аль-Малікі. Але зараз близько 2 тисяч місцевих сунітів проходять військові навчання в американських інструкторів на військовій базі Такаддум – їх залучатимуть до боротьби з ІДІЛ.

Бойовики “Ісламської держави” тим часом взяли на себе відповідальність за теракт, що стався у середу в шиїтському районі Багдада. Внаслідок вибуху загинули щонайменше 20 людей, близько 50 поранені.

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год