Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

30 червня 2015 року буде на одну секунду довшим за інші дні


30 червня 2015 року буде на одну секунду довшим за інші дні року. Атомні годинники, що показують надточний час, опівночі на 1 липня після 23 годин 59 хвилини і 59 секунд покажуть те, чого практично ніколи на годиннику не побачиш: 23:59:60. Додаткова секунда дістала назву високосної.

Рух нашої планети, Землі, довкола своєї орбіти, не є рівномірним. Він постійно сповільнюється. Чим це спричинено – точно невідомо. Це може бути пов‘язано з припливами та відливами океанів, які виконують функцію природніх гальм. Високосна секунда, у залежності від динаміки руху Землі, може бути позитивною або негативною, і тоді один день раз на кілька років буде відповідно довшим або коротшим.




Для звичайних годинників, якими ми користуємося у повсякденному житті, одна секунда значить справді небагато. Водночас, для надточного атомного годинника ця секунда дуже важлива.

Саме за атомним годинником виставляють час радіолокаційних систем. Саме за ним працюють міжнародні біржі цінних паперів. У багатьох випадках одна секунда не має особливого значення, але якщо ідеться про підрахунок вартості акцій чи встановлення місця розташування того чи іншого об‘єкту, одна секунда стає важливою.

Ссылка на источник

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год