Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

У Китаї виявили найдавніші астрономічні артефакти



Китайські археологи виявили в провінції Хенань дев'ять стародавніх керамічних ємностей віком близько 5 тисяч років, які використовувалися для астрономічних спостережень. Про це повідомило 25 червня агентство Синьхуа.

Як стверджують вчені, ця знахідка - найдавніша з усіх аналогів, що зустрічалися науці у Східній Азії. Такі прилади, як вважалося раніше, вперше з'явилися в регіоні набагато пізніше - приблизно 4,2 тис. років тому.

У ході розкопок на місці багатовікових руїн городища Цинтай в районі міста Чженчжоу група фахівців провела комплексну експертизу цих артефактів, які колись були частинами єдиної моделі зі спостереження за сузір'ям Велика Ведмедиця.

За словами експертів, в давнину люди використовували ці прилади для того, щоб точно визначати дату регулярних жертвопринесень, проведення всіляких релігійних ритуалів.

Виявлені артефакти, за словами вчених, належать до пізнього періоду неолітичної культури Яншао (5-3 тис. років до н.е.), представники якої колись населяли велику територію від центрального течії річки Хуанхе до Тибетського нагір'я на заході.

Читати новину російською

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год