Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

Рейтинг партій: Хто потрапить до Ради — нове опитування



Лідером електоральних симпатій серед політичних сил залишається партія «Слуга народу».

Про це йдеться у результатах опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» з 29 травня по 3 червня.

Так, лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 48,2% із тих, хто має намір голосувати і визначився. Також долають прохідний бар’єр «Опозиційна платформа – За життя» (10,7%), «Європейська солідарність» (7,8%), «Батьківщина» (6,9%) та партія «Голос» (5,6%). Партію «Сила і честь» готові підтримати 4,3%, «Громадянську позицію» – 3,0%, «Радикальну партію» – 2,4%. Рейтинг інших політичних сил – менше 2%.

Згідно з опитуванням, антирейтинг партій очолює «Європейська солідарність»: за неї за жодних обставин не проголосували б 52% виборців.

Крім того, результати опитування свідчать про те, що 47% респондентів зазначили, що головним мотивом, яким вони будуть керуватися при виборі політичної сили під час голосування, буде здатність партії принести зміни в країні. Ще 30% опитаних сказали, що голосуватимуть, виходячи із здатності політичної сили навести порядок у країні. Кожен п’ятий зауважив, що мотивується тим, що у політичній силі є багато нових облич, або ж її представники здатні побороти корупцію. Для 14-15% головними мотивами є те, що партія виступає за соціальну справедливість та має сильного лідера.



Опитування проводилось Соціологічною групою «Рейтинг» з 29 травня по 3 червня серед 2000 респондентів від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

цей матеріал доступний російською

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год