Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

Україна втратила 10 мільярдів через тіньовий ринок нафтопродуктів



Втрати державного та місцевих бюджетів від тіньового ринку нафтопродуктів в Україні у 2018 році оцінюються в 10 мільярдів гривень, повідомила прес-служба Нафтогазової асоціації України, пише Інформ-агенство 100% news.

Згідно з повідомленням, на даний момент в Україні нелегально працюють щонайменше 1500 заправок та невизначена кількість складів нафтопродуктів.

"Обсяг реалізації палива через нелегальні заправні пункти сягає 40 тисяч тонн на місяць. Тіньовий ринок, зокрема, в сегменті дизельного палива, що становить 20%, а зрідженого газу - 50%. Прогнозні втрати державного та місцевих бюджетів у 2018 році становили близько 10 мільярдів гривень", - йдеться в повідомленні.

В асоціації підкреслили, що таких обсягів нелегального обігу нафтопродуктів не існує ні в одній з сусідніх країн - ані в Європі, ані в СНД.

Зазначається, що, вивчивши світовий досвід контролю за обігом палива, Нафтогазова асоціація разом з учасниками ринку, фахівцями Мінфіну та ДФС розробили план законодавчих змін, які дозволять значно зменшити тіньовий ринок палива. Такі зміни були схвалені Верховною Радою України у вигляді закону №2628 від 23 листопада 2018 року.

"Однак, 19 червня 2019 року на засіданні уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вирішив загальмувати необхідну для ринку реформу системи контролю за обігом нафтопродуктів за два тижні до імплементації та за півроку з моменту прийняття закону. В результаті проект постанови відправили на доопрацювання...", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Зрив впровадження реформи з контролю за обігом нафтопродуктів, яка мала стартувати з 1 липня 2019, – неприпустимий", - відзначили в асоціації.

Ілюстрація REUTERS
Цей матеріал доступний російською

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год