Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

Соціологи назвали п’ять перших кроків, яких українці очікують від новообраного президента



Найбільш очікуваними першими кроками новообраного президента Володимира Зеленського є зняття недоторканності з народних депутатів, суддів, президента; початок переговорів у чотирикутнику «Україна – РФ – так звані «ДНР» та «ЛНР»; повернення українських військовополонених з РФ; ініціювання розпуску Верховної Ради та проведення дострокових парламентських виборів і забезпечення стабільності національної валюти.

Про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві результати соціологічного дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг", Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка та Соціологічною групою "Рейтинг", повідомляє Інформагентство 100% news.

Згідно з даними дослідження, найбільша кількість опитаних – 53,7% - серед перших рішень новообраного президента України очікує на зняття недоторканності з депутатів, суддів, президента.

«Кроки, які пов’язані із розв’язанням конфлікту на сході та його наслідками, посіли друге та третє місця: «Розпочати прямі переговори у чотирикутнику «Україна – РФ – т.зв. ДНР – т.зв. ЛНР» для припинення вогню і повернення Донбасу» – 40,9% та «Забезпечити повернення українських військовополонених та утримуваних осіб» – 38,4%», - сказано у прес-релізі за результатами опитування.



Четвертий крок - ініціювати розпуск нинішнього складу Верховної Ради та проведення дострокових парламентських виборів (38,1%)

П’яте – забезпечити стабільність національної валюти та банківської системи (33,7%).

Центр "Соціальний моніторинг", Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка, Соціологічна група "Рейтинг" провели національне опитування з 30 квітня по 10 травня 2019 року в 24 областях України та Києві. Загалом було опитано 3 тис. респондентів. Метод отримання інформації – індивідуальне інтерв’ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондента. Стандартні відхилення становлять 1,10 – 1,83%.

Фото: УНІАН

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год