Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

Трамп оголосив у США надзвичайний стан для захисту мереж зв'язку



Президент Дональд Трамп підписав указ про надзвичайний стан та заборонив американським компаніям використовувати закордонне телекомунікаційне обладнання, що становить ризик для національної безпеки.

У тексті указу згадується Закон про міжнародні надзвичайні економічні повноваження, який наділяє президента правом регулювати торговельні відносини у випадку, якщо у США оголошено режим надзвичайного стану у зв'язку із загрозою національній безпеці, пише Голос Америки, передає Інформагенство 100% news.

Президент наказав Міністерству торгівлі, у співпраці з іншими відомствами розробити й подати протягом 150 днів відповідний план дій.

Указ, який перебував на розгляді президента більше року, спрямований на захист "загальнонаціональної мережі поставок інформаційних і комунікаційних технологій і послуг" від "іноземних противників" США, заявив міністр торгівлі Уілбур Росс. За словами Росса, "під керівництвом президента Трампа американці можуть бути впевнені, що наші дані й інфраструктура знаходяться в безпеці".

Назви компаній або країн, що потенційно становлять загрозу національній безпеці, в тексті указу не згадуються. Однак представники адміністрації раніше говорили про загрозу з боку китайської телекомунікаційної компанії Huawei. У Вашингтоні припускають, що обладнання виробництва Huawei може використовуватися органами держбезпеки КНР в їх інтересах. У китайській компанії ці припущення заперечують.

США намагаються переконати своїх союзників, включаючи Велику Британію, що їм необхідно відмовитися від використання китайського телекомунікаційного обладнання при створенні власних мобільних мереж наступного покоління. У серпні минулого року Трамп підписав указ, що забороняє американським федеральним відомствам використовувати обладнання виробництва китайських компаній Huawei і ZTE Corp.

Голова Федеральної комісії із зв'язку (FCC) Аджіт Пай, який раніше називав Huawei "загрозою безпеці Америки", заявив у середу, що указ Трампа є "важливим кроком на шляху до захисту американських [комунікаційних] мереж".

У 2018 році директори ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США не рекомендували купувати техніку китайських компаній Huawei і ZTE через ризик шпигунства.

Низка держав, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія, Японія, Чехія наклали значні обмеження на Huawei і ZTE (Норвегія, Польща і Німеччина також розглядають подібні кроки) - через побоювання, що використання продукції компаній зробить їх мережі уразливими для проникнення й шпигунства ззовні. Техніка Huawei нібито має "чорні двері", які дозволяють китайським спецслужбам мати доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує. У Єврокомісії переконані, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані "для отримання наших секретів".

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год