Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

В темі екології політики маніпулюють стереотипами, зокрема про викиди СО2, замовчуючи реальні проблеми – експерт



Через недостатню поінформованість людей в темі екології політики в Україні легко маніпулюють стереотипами, що вкорінилися в масовій свідомості, зокрема про забруднення повітря викидами в атмосферу СО2 саме промислових підприємств та підприємств енергетичного сектору. При цьому небезпека від реальних загроз залишається недооціненою. Таку думку 112.ua озвучив гендиректор "Ньюфолк-НКЦ" Андрій Закревський в статті: "Не зазеленіє: Як політики будуть використовувати тему екології для перемоги на парламентських виборах".

Нині забруднення повітря відбувається не тільки за рахунок промислових підприємств, у тому числі енергетичного сектору. У нас жахлива ситуація з внесенням різних хімічних елементів у ґрунт (мінеральні добрива, засоби захисту рослин): вони потрапляють в атмосферу, отруюють водойми", - говорить Закревський. Він підкреслив, що поступово наша країна з індустріально-аграрної перетворюється на аграрну.

Але оскільки реальні екологічні проблеми не розкручені у свідомості виборців, політики обходять їх увагою, свідомо натискаючи на больові точки, на які люди реагують, зокрема на тему викидів в атмосферу СО2.

За словами експерта, тема екології має широкі приховані можливості для маніпулювання свідомістю мас. Дуже часто переконливі теорії будуються на підходах, які не мають з науковими нічого спільного, в інтересах певних груп і політиків. Все залежить від форми подачі матеріалу електорату, і чим переконливіше робиться, тим більший успіх досягається.

Маніпуляції на темі екології широко використовуються не тільки в Україні, але і в інших країнах світу. Зокрема, навіть визнана багатьма країнами світу теорія глобального потепління дала тріщину під натиском незаперечних аргументів, які зруйнували псевдонаукові міфи і твердження, на яких вона будувалася. Зараз прийнято оперувати визначенням "глобальна зміна клімату", що більш точно відображає справжню картину.

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год