Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

У Сирії помітили “російських бійців”


Низка західних ЗМІ помітила на нещодавньому відео сирійського телебачення про бої біля Латакії бійців, які розмовляли російською. Підтвердження того, чи це були найманці, чи кадрові військові — немає. Однак деякі видання вважають це доводом того, що Москва відправляє до Сирії своїх військових. Увагу фахівців на відео привернуло також те, що в кадрі видно нові БТР-82А, які надійшли на озброєння російської армії лише в минулому році.

Видання The Times пише, що Росія відправляє на захист режиму Башара Ассада озброєння та солдатів. У статті йдеться також, що 20 серпня російський військовий корабель “Ніколай Фільченков” сфотографували, коли він проходив через Босфорську протоку. На його борту було видно багато бронетехніки.



Корабель, швидше за все, прямував у сирійський порт Тартус, де розміщена російська військово-морська база. Утім, це був перший випадок, коли російський військовий корабель відкрито плив через Стамбул з важким озброєнням на борту.

Видання Washington Post теж писало, що Росія, ймовірно, нарощує військову присутність у Сирії. 1 вересня сирійське угруповання “Фронт ан-Нусра”, що є гілкою “Аль-Каїди”, опублікувало зроблені у сирійській провінції Ідліб фото винищувача, що нагадує російський Су-34, і безпілотника російського виробництва.

Російсько-сирійські відносини у військовій галузі тривають вже більше 10 років. У Тартусі розміщена єдина середземноморська військова база Сирії, на території якої російські військові тренують сирійських офіцерів.

Ссылка на источник

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год