Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

Росія нарощує військову присутність у Сирії


Так експерти тлумачать супутникові знімки, опубліковані американською приватною розвідувальною фірмою Stratfor. На них видно російські літаки та гелікоптери, що дислоковані на військовому летовищі. За деякими даними, присутні у сирії російські безпілотники вже почали вилітати на завдання.

Видання Financial Times повідомляє, що Росія доправляє до Сирії близько 2 тис. військовослужбовців і 28 бойових літаків. Основна активність росіян спостерігається на авіабазі Хамімім, що поблизу міста Латакія, та у морському порті Тартус. Цей порт є опорним пунктом Росії ще з часів “холодної війни”, коли при владі був батько чинного сирійського президента Башара Ассада, на боці якого зараз виступає Москва.


Дії Росії у Сирії викликали занепокоєння Ізраїлю: під час зустрічі з Володимиром Путіним у Москві ізраїльський прем'єр Віньямін Нетаньяху домігся угоди про координацію операцій, що має попередити випадкові жертви. Російський президент запевняє, що бореться у Сирії проти бойовиків-ісламістів, однак Захід не задоволений московською підтримкою Башара Ассада, якого світова спільнота вважає головним винуватцем громадянської війни у Сирії.

Ссылка на источник

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год