Правдивая история Украины, помощь беженцам и многое другое в новом проекте Медиахолдинга 100%

США відкриють посольство на Кубі


Після понад півстоліття напружених відносин США та Куба знову обмінюються дипломатичними представництвами. 20 липня Сполучені Штати відкриють посольство в Гавані, в цей же день кубинський посланець відкриє двері амбасади у США:

Барак Обама, президент США:
“Пізніше цього літа секретар Керрі вирушить до Гавани із формальним візитом, аби ще раз підняти американський прапор над нашим посольством. Очевидно, що між нами досі залишаються дуже серйозні протиріччя. Серед них неухильна підтримка Америкою універсальних цінностей, таких як свобода слова, право на вільні збори та доступ до інформації”. 

У травні США прибрала Кубу з переліку країн, що спонсорують тероризм. У квітні Барак Обама зустрівся із кубинським лідером Раулем Кастро. Це стало першою зустріччю представників двох країн на найвищому рівні за понад 50 років. 

Дипломатичні відносити між країнами припинилися 1961 року внаслідок перемоги кубинської революції. За рік до цього повстанці експропріювали майно американських громадян та компаній на острові, за що отримали економічне ембарго. Відтоді усі дипломатичні питання Вашингтон і Гавана вирішували через швейцарське посольство.




Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"

Global Women Business Forum "EuroWoman 2022"
Turkey 2022 Istandul | 30th of June - 4th on July

Популярные публикации за 7 дней

Популярные публикации за последний год